Indretning af kontor

Lad en professionel vejledning og ergonomien guide jer til den rigtige indretning og det rigtige køb af kontorstole, kontorborde etc. 

  • Ergonomi er læren om hvordan kroppen fungere under arbejde. Viden om ergonomi er derfor med til at forebygge at kroppen bliver belastet af det givende arbejde.

Hvis et produkt er ergonomisk korrekt, så er det et produkt hvor man har tænkt over at produktet kan justeres til kroppens udformning, samt give variation i den givende arbejdsstilling. Du finder et ergonomisk produkt, når du finder et produkt der tilpasser sig specifikt til din krop, og det ikke er din krop der tilpasser sig produktet. 

Der er altså rigtig mange der kan skrive at de sælger en ergonomisk kontorstol, en ergonomisk mus, et ergonomisk kontorbord,  men derfor er det ikke sikkert at det er den rigtige ergonomi for dig. Den helhedsorienteret ergoterapeutisk viden om kroppens skeletale og muskulære opbygning, samt viden om god holdning, højde, evt. skader, eller andre skelet- muskulære udfordringer, er vigtig når man skal ud og købe nye produkter.

At købe en god kontorstol er ofte en investering, hvad enten det er til privaten eller til virksomheden.

Hvorfor ikke købe det rigtige første gang?

En udfordring jeg møde mange steder, er at vi mennesker ikke er lige høje
Det er en udfordring når vi ikke er lige høje som konen eller som kollegaen. Når man taler om indkøb af kontorstole er der fokus på gennemsnits højden som er mellem 1.60- 1.80m. 

Men er konen eller kollegaen under 1.60m el. over 1.80m, så skal der som regel en anden stol til. I kan forsøge at lave nok så mange justeringer, men det vil ikke blive optimalt. 

Er du så uheldig du har fået en skade er der yderst vigtig der er fokus på dette ved indkøb af en kontorstol, mus, tastatur etc.