Hvad er ergonomi 


Ergonomi er læren om hvordan kroppen fungere under arbejde. Viden om ergonomi er derfor med til at forebygge at kroppen bliver belastet af det givende arbejde.

#1 Hvis et produkt er ergonomisk korrekt, så er det et produkt hvor man har tænkt over at produktet kan justeres til kroppens udformning, samt give variation i den givende arbejdsstilling. Du finder et ergonomisk produkt, når du finder et produkt der kan tilpasses specifikt til din krop, og det ikke er din krop der tilpasser sig produktet. 

Der er altså rigtig mange der kan skrive, at de sælger en ergonomisk kontorstol, en ergonomisk mus, et ergonomisk kontorbord. Det er i sidste ende produktets tilpasningsmuligheder, mulige justeringer der afgør om produktet er ergonomisk. Den ergoterapeutisk viden om kroppens skeletale og muskulære opbygning, samt viden om god kropsholdning, indsigt i skader, eller andre skelet- muskulære udfordringer, bliver utrolig brugbar når man skal ud og købe nye produkter.

At købe en god kontorstol er ofte en investering, hvad enten det er til privaten eller til virksomheden.

Hvorfor ikke købe det rigtige første gang?

#2  Ved indkøb af f.eks. nye stole, ser jeg ofte at virksomheden gerne vil have den samme slags stol til, at passe til alle de ansatte.  Udfordringen er bare, at alle ansatte ikke er lige høje. En normal slags kontorstol er lavet til mennesker der er mellem 1.60m- 1.80m. 
Når konen, eller kollegaen er under 1.60m el. over 1.80m, så uanset for mange justeringer stolen har, vil de føle at de aldrig rigtig kommer til at sidde optimalt på stol. Oftest kan det klares ved at behpolde den samme model af stol, og ved at skifte gaspatronen der styrer op/ned liften. Det 

 #3 Er du så uheldig du har fået en skade er der yderst vigtig der er fokus på dette ved indkøb af en kontorstol, mus, tastatur etc.